Viaţa de zi cu zi poate pune multe presiuni asupra ta. Pentru a reduce nivelul de stres, asigură-te că ai o alimentaţie propice. Câteva alimente te ajută să scapi de stres şi să ai energie pentru a confrunta orice problemă s-ar ivi.

Portocalele

Un studiu german a relevat că vitamina C ajută la normalizarea colesterolului şi a presiunii sângelui după o situaţie stresantă. Vitamina C are şi rolul de a întări sistemul imunitar.

Cartofii dulci

Cartofii pot fi foarte eficienţi împotriva stresului pentru că satisfac nevoia de carbohidraţi şi dulciuri, nevoie proeminentă în situaţiile stresante. Ei sunt plini de vitamine şi fibre care ajută organismul să proceseze carbohidraţii într-un mod constant şi lent.

Caise uscate

Caisele sunt bogate în magneziu, un relaxant muscular natural care acţionează împotriva stresului.

Migdale, fistic şi nuci

Migdalele sunt bogate în vitaminele B şi E, care ajută la întărirea sistemului imunitar, iar nucile şi fisticul ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Curcanul

Curcanul conţine aminoacidul triptofan care declanşează eliberarea de serotonină, o substanţă chimică cu efecte asupra creierului. Din cauza efectului calmant al triptofanului, mulţi oameni care consumă curcan se simt relaxaţi sau chiar obosiţi.

Spanacul

Lipsa magneziului din organism produce migrene şi oboseală. O cană de spanac asigură 40% din cantitatea necesară zilnic de magneziu.

Somonul

Somonul conţine acizi graşi Omega-3 care protejează împotriva bolilor de inimă şi menţin stresul sub control.