Alimentele afumate, murate sau uscate conţin sulfiţi care dilată vasele de sânge, ceea ce duce la apariţia durerilor de cap. Ca să îţi dai seama dacă într-adevăr aceste alimente îţi dau dureri de cap, ţine cont de ceea ce mânânci în ziua respectivă, iar în cazul în care pe lista ta se regăseşte unul dintre alimentele enumerate mai jos, consumă-l mai rar sau elimină-l din dieta de zi cu zi.

Ca să-ţi faci o idee, îţi prezentăm o listă cu principalele alimente care dau dureri de cap...la propriu.

Alimente care provoacă dureri de cap: ciocolata

Potrivit cercetărilor prezentate de Societatea Internationala pentru Studiul Durerilor de Cap (International Headache Society – IHS), cacaua protejează, de fapt, celulele nervoase care cauzeaza dureri de cap sau migrene.

În schimb, specialistii spun ca apetitul pentru dulciuri, in special pentru ciocolata, este crescut inaintea declansarii cefaleei. Alegerea unui baton de ciocolata poate fi rezultatul durerii de cap, si nu cauza acesteia, potrivit acestora.

Alimente care provoacă dureri de cap: brânzeturile

Acestea au un continut ridicat de tiramină, o substanta care se formeaza pe masura ce proteinele se descompun. Cu cat cat branzeturile sunt mai vechi, cu atat contin mai multa tiramina.

Mancarurile procesate, muraturile, ceapa, vinul rosu, nucile, stafidele, maslinele conţin, de asemenea, tiramină.

Alimente care provoacă dureri de cap: vin roşu

Sulfiţii folosiţi pe post de conservanţi în vinul roşu provoacă dureri de cap. De altfel, orice tip de alcool, creşte circulaţia sângelui spre creier şi duce la deshidratare.

Alimente care provoacă dureri de cap: alimentele procesate

Carnea procesată (bacon, hot-dog, salam cârnaţi etc), în general, conţine conservaţi precum nitriţi sau nitraţi care dilatează vasele de sânge şi provoacă, astfel, neplăcutele dureri de cap.

De asemenea, aditivii alimentari precum glutamatul de sodiu, care se găseşte în special în sosul de soia, provoacă dureri de cap, crampe şi diaree.