Sănătatea pielii este atacată de factorii externi, dar şi de cei interni cum sunt deficienţele nutritive şi inflamaţia. Prin aplicarea de creme şi loţiuni, care conţin substanţe chimice, creşte riscul de afecţiuni dermatologice. Cel mai bun lucru pe care-l poţi face este să-ţi modifici alimentaţia.

O alimentaţie echilibrată (sănătoasă) trebuie să cuprindă aportul zilnic necesar de proteine, fibre, grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale. Toate aceste substanţe nutritive au efect şi asupra modului în care arată pielea nostră.

Iată lista cu alimentele care oferă organismului substanţele nutritive esenţiale:

Acizi graşi Omega-3

Aceste grăsimi sănătoase creează un mediu antiinflamator în organism, care previne acneea şi erupţiile cutanate. Aceste neplăceri dermatologice apar din cauza unei stări inerente a inflamaţiei, care este atenuată de Omega-3. Mănâncă peşte (somon, cod, sardine), avocado, ulei de măsline şi fructe cu coajă lemnoasă. Aceste alimente trebuie să facă parte din alimentaţia ta deoarece au efect pozitiv şi asupra sănătăţii inimii şi creierului.

Vitamina C

Vitamina C este importantă pentru sinteza colagenului, care este o proteină produsă de piele. Fructele ca portocalele, lămâile, mandarinele, fructele de pădure, conţin cantităţi mari de vitamina C, care stimuleaza productia de colagen, şi repară şi regenerează celulele pielii. Consumul regulat de vitamina C ajută la înmuierea şi depigmentarea tegumentului, oferind strălucire şi un ten mai tânăr.

Citeşte mai multe pe aceată temă AICI