Cauzele căderii părului pot fi de natură diferită, însă sunt 10 alimente care luptă cu succes împotriva căderii acestuia.

Căderea părului poate apărea atunci când suferiţi de deficit de vitamine sau din cauza modificărilor hormonale. Schimbarea anotimpurilor are, de asemenea, un impact enorm asupra podoabei capilare. Altă cauză frecventă care duce la căderea părului este stresul.

Numeroase studii pe această tema au fost făcute în ultimii ani pentru a ajunge la o singură lista de alimente care ajută părul să-şi recâştige prospeţimea, puterea şi strălucirea.

Ouă

Ouăle conţin aproape toate substanţele nutritive şi oligoelementele necesare organismului nostru. Ouăle de găină sunt o sursă nepreţuită de seleniu şi magneziu.

Leguminoase

Produsele din familia leguminoaselor sunt o sursă importantă de zinc şi vitamina B6. Aceste vitamine au ca rol nu numai creşterea părului, ci şi consolidarea acestuia. Doza recomandată de fasole, linte, etc. este de cel puţin 200 de grame. Nu uitaţi să includeţi în alimentaţia dvs. mazăre şi porumb.

Vezi ce alte alimente stopează căderea părului pe bewoman.ro.