Pe lângă faptul că te ajută să te menţii în formă şi să ţii departe bolile cardiovasculare, o dietă sănătoasă contribuie la buna funcţionare a creierului.

1. Grăsimile saturate

Consumul a cel puţin 4 grame de grăsimi saturate într-o oră poate creşte nivelul colesterolului rău în sânge, ceea ce poate afecta arterele sau, chiar mai rău, poate duce la inflamarea genelor care se află în strânsă legătură cu acea parte a creierului care se ocupă cu stocarea informaţiilor.

2. Zahărul

În momentul în care o persoană consumă zahăr în exces, proteinele din organism funcţionează în mod impropriu, ducând la îmbătrânirea sistemului arterial. Pentru a preveni acest lucru, este indicat să nu adaugi mai mult de 4 grame de zahăr per porţie. Ca şi în cazul grăsimilor saturate, în decursul unei ore nu trebuie să consumi mai mult de 4 grame de zahăr.

3. Grăsimile trans

Încearcă să excluzi din dieta ta grăsimile vegetale hidrogenate sau parţial hidrogenate, deoarece acestea alterează procesul metabolic şi solidifică arterele, ceea ce duce la îngreunarea circulaţiei sângelui spre creier.