Arginina este un aminoacid necesar pentru producţia proteinelor, ajută la eliminarea amoniacului din organism (deşeu) şi stimulează eliberarea de insulină. În plus, arginina este folosită pentru fabricarea de oxid nitric (un compus care relaxează vasele de sânge).

Unele dovezi arată că arginina poate contribui la îmbunătăţirea circulaţiei din arterele inimii. De asemenea, deşi este clasificată drept un aminoacid non-esenţial, arginina se transformă în acid esenţial atunci când stresul acţionează asupra organismului.

În plus, arginina poate avea efecte benefice în cazul mai multor afecţiuni, precum: răceli, insuficienţă cardiacă congestivă, demenţă, disfuncţie erectilă, hipertensiune arterială, infertilitate masculină, migrene, disfuncţii sexuale la femei.

Arginina se găseşte în farmacii sub formă de supliment, dr poate fi obţinută şi în mod natural, prin dietă.

Iată, aşadar, care sunt alimentele care conţin arginină!

Alimente care conţin arginină - fructe de mare şi peşte

Fructele de mare si pestele contin cea mai importanta cantitate de arginina. intre acestea, somonul ofera cea mai considerabila cantitate de arginina.

Alimente care conţin arginină - carnea

Pe lângă proteine, carnea conţine şi o cantitate însemnată de arginină. Toate tipurile de carne contin arginina, dar de departe cea mai importanta sursa este ficatul.

Alimente care conţin arginină - ouăle

Ouale contin din belsug acest aminoacid si nu numai. Sunt o adevarata sursa de proteine si de minerale, printre cele mai sanatoase.

Alimente care conţin arginină - fasolea, năutul şi lintea

Fasolea nu este numai o importanta sursa de arginina, dar aceasta contine si o importanta cantitate de proteine.

Alimente care conţin arginină - ciocolata

Mai precis, pudra de cacao, ciocolata şi chiar ciocolata caldă.

Alimente care conţin arginină - legume

Legumele precum spanacul, ceapa, soia, ardeii, usturoiul si ciupercile contin o cantiate considerabila de arginina.

Alimente care conţin arginină - fructe

Fructele sunt o altă sursă importantă de arginină. Fructele contin antioxidanti, vitamine, minerale si arginina, acestea fiind foarte importante pentru organismul uman. Fructele care contin cele mai mari cantitati de arginina sunt avocado, grapefruit, kiwi, strugurii si capsiunile.

Însă, dintre toate, pepenele roşu se face remarcat. Printre beneficiile importante ale pepenilor rosii este abilitatea acestora de a relaxa vasele de sange, in acelasi mod in care o face şi Viagra.

Alimente care conţin arginină - nuci, migdale, arahide

Alunele, migdalele, fisticul, arahidele, untul de arahide contin o cantitate importanta de arginina. Acestea contin acizi esentiali omega3, acizi care ajuta la mentinerea unei pieli sanatoase, a parului si a unghiilor.

Alimente care conţin arginină - cereale

Pâinea şi pastele realizate din făină integrală de bună calitate sunt foarte bogate în acest aminoacid.

Alimente care conţin arginină - băuturi

Băuturi precum ceaiul negru, cafeaua, berea sau vinul conţin o cantitate mică de arginină. Cantitatea de arginina prezenta in aceste bauturi este suficienta pentru organism, dar, cu toate astea, ele trebuie consumate in cantitati moderate, datorita cafeinei din ceai, respectiv alcoolului din vin sau bere.