Histamina se regaseste in nenumarate alimente. Printre alimentele cu continut mare de histamina se numara branza maturata, salamurile, vinul rosu, alunele, varza murata si carnea afumata.

Continutul de histamina al unui aliment nu este mereu acelasi. Prin procesul de maturare si de fermentare, continutul de histamina din produs poate sa creasca.

Alimente bogate in histamina

  • Carne: Sunca, salam, carne afumata 
  • Peste: conserve de peste, fructe de mare, peste recongelat, peste care nu este consumat imediat dupa prindere
  • Produse lactate: branzeturi maturate, lapte fara lactoza 
  • Legume: rosii, spanac, vinete, avocado, varza murata, legume conservate 
  • Fructe: fructe citrice, banane, pere, kiwi, papaya, zmeura, capsuni, prune rosii 
  • Albus de ou
  • Produse de panificatie
  • Fasole si leguminoase
  • Dulciuri: ciocolata, cacao, martipan, nuga, marmelada
  • Alcool: vin rosu, anumite sortimente de bere, sampanie 
  • Bauturi: ceai negru si verde, bauturi energizante 
  • Altele: alune (in special alune de padure si alune caju), otet, drojdie, condimente picante, ciuperci