Alimente bogate în calciu, altele decât laptele

1 2 jpg jpeg

Multă lume consumă pentru a-şi lua doza necesară de calciu lactate, dar acestea nu sunt singurele surse de calciu.

Iată unele dintre cele mai bune surse de calciu, pe lângă produsele lactate!

Seminţele prăjite de susan

1 lingură de seminţe de susan conţine 88 de mg de calciu. În plus, seminţele de susan ajută la scăderea tensiunii, reduce inflamaţiile interne şi sunt nelipsite din alimentaţia celor care se luptă cu boli grave cum este cancerul.

Somonul la conservă

oasele peştilor din conservă conţin cam 400 de mg de calciu în fiecare conservă. Oasele somonului conţin foarte mult calciu, de aceea cele mai bune sunt conservele. Somonul proaspăt nu se mănâncă cu oase, iar peştele la conservă trece prin procesul de conservare, care presupune înmuierea oaselor pentru a putea fi consumate împreună cu carnea.

Lapte de soia şi orez

Aceste băuturi au şi adaos important de calciu. Citeşte ambalajul cu atenţie pentru a-l alege pe cel cu un procent ridicat. Pe etichetă este specificată, de obicei, atât cantitatea de calciu cât şi procentul din necesarul zilnic pe care îl asigură 100 ml de produs. Cele care conţin într-un litru cel puţin 30% din necesar (îl obţii înmulţind cu 10 procentul pentru 100 de ml) au aceeaşi cantitate de calciu ca laptele de vacă. La acestea se adaugă şi brânza tofu sau iaurturile din soia.

Varza Kale

100 grame de varză Kale conţine 150 mg de calciu, mai mult decât laptele.

Varza Kale mai conţine vitamina K, vitamina C, vitamina B, vitamina E, vitamina A, fier (mai mult decât carnea de vită), calciu, luteină, magnan, fosfor, betacaroten, antioxidanţi, potasiu, magneziu, proteine, e foarte bogată în fibre, are un conţinut mic de calorii şi inhibă absorbţia de iod în organism.

Migdale

Consumul a 20 g de migdale zilnic oferă organismului aceeaşi cantitate de calciu pe care o poţi obţine dintr-o pătrime de cană cu lapte. De asemenea, această gustare delicioasă conţine un alt nutrient important: magneziu, care contribuie la menţinerea sănătoasă a sistemului nervos, cât şi a celui osos. Alte elemente care fac parte din compoziţia migdalelor sunt: vitamina E şi fotochimicalele care protejează inima de afecţiunile cardiovasculare şi previn apariţia cancerului.