Suntem ceea ce mâncăm, iar alimentele consumate înaintea perioadei menstruale îţi pot influenţa starea din zilele mai puţin plăcute ale lunii.

Menstruaţia este acea perioadă a lunii care aduce odată cu ea foarte multe simptome ce-ţi pot da ritmul zilnic peste cap. De la balonare, dureri de cap, disconfort abdominal, oboseală accentuată, până la tristeţe.

Singurul impuls care pare să te ajute să îţi ridici moralul în zilele respective pare a fi o bucată serioasă de ciocolată sau o porţie zdravănă de mâncare nesănătoasă.

Dacă te vei chinui să mănânci mai puţin simptomele nu vor dispăra ci din contră se vor intensifica.

Iată care sunt alimentele care te pot ajuta în această perioadă!

Apa

Chiar daca nu are gust şi nici miros este extrem de benefică sănătăţii tale mai ales în această perioadă. Acum pierzi foarte multe lichide iar hidratarea este vitală. Astfel, vei ajuta corpul să nu mai reţină lichide şi să nu te mai balonezi.

Vitaminele benefice

Vitamina E o poţi găsi în avocado sau în gălbenuş, iar vitamina B6 din banană şi ovăz de ajută să sapi de balonare.

De asemenea nu uita de vitamina C din fructe precum citricele, care ajută aparatul reproducător.

Vitamina K este indispensabilă în menţinerea echilibrului coagulării sângelui, o poţi găsi în ficatul de gâscă, gălbenuşul de ou fiert, uleiul de peşte.

Citeşte şi: Ce nu ştiai despre menstruaţie

Nucile şi seminţele

Adevărate izvoare de sănătate, bogate în vitamine, minerale şi acizi graşi, te ajută să combaţi oboseala şi depresia.

În plus vei evita în felul acesta să dai fuga în dulciurile apetisante din comerţ.

Citeşte şi: Mănâncă nuci şi scapi de kilograme

Legumele cu frunze verzi

Bogate în fier şi extrem de benefice în această perioadă în care tu pierzi o cantitate semnificativă de fier din oganismul tău, Însă consumul lor trebuie să fie moderat deoarece există riscul apariţiei balonării.

Cafeaua

Nu face exces în aceste zile de cafea. Limitează-te la una mică, simplă, neagră. Cafeina este responsabilă de creşterea acidităţii gastrice. O foarte bună alternativă ar fi ceaiul indian.

Pont

Nu uita să te odihneşti suficient, mai ales în această perioadă, şi să nu depui eforturi mari pentru a nu solicita şi mai mult oganismul.