Ştiinţa pare să confirme zicala ,,eşti ceea ce mănânci''. În sprijinul acestei afirmaţii vin cercetătorii, care susţin că alimentaţia mamei încă dinainte de conceperea fătului este crucială pentru sănătatea pe termen lung a copilului, arată un studiu realizat în Africa.

Astfel, alimentaţia mamei poate determina riscul copilului de a contracta în viitor boli precum gripa, HIV sau chiar cancer, avertizează cercetătorii de la London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Astfel, oamenii de ştiinţă au studiat 120 de femei din zona rurală a Africii de Vest, a căror dietă se schimbă drastic între cele două sezoane, umed şi uscat.

Jumătate dintre ele au conceput un copil în plin sezon uscat, iar cealaltă jumătate la apogeul sezonului umed.

Cercetătorii au analizat ulterior probele de sânge ale mamelor pentru a stabili cantitatea de nutrienţi din sânge şi ADN-ul copiilor, odată ce aceştia s-au născut.

În urma analizei, oamenii de ştiinţă au stabilit că bebeluşii concepuţi în sezonul umed, atunci când alimentele abundă, au o genă extrem de activă, care îi protejează împotriva cancerului, în timp ce copiii concepuţi în sezonul secetos aveau o imunitate mai scăzută, mult mai vulnerabilă în faţa viruşilor.