Alegeţi pâinea INTEGRALĂ!

1 2 jpg jpeg

De aceea, aveţi grijă să mâncaţi de trei ori pe zi şi renunţaţi la gustările dintre mese, care vă provoacă de fapt foamea. Motivul este că, după fiecare masă, se eliberează un hormon numit insulină, care blochează arderea grăsimilor.

Lăsaţi cel puţin patru ore între mese, pe parcursul cărora să nu mâncaţi nimic. În acest timp, nivelul insulinei scade, iar organismul poate să ardă grăsimile. Încercaţi să ţineţi piept şi micilor tentaţii reprezentate de o felie de chec sau câteva bomboane, pentru că acestea întrerup procesul de ardere a grăsimilor şi cresc senzaţia de foame.

Iată cele mai eficiente şapte trucuri alimentare:

Consumaţi grăsimi cu măsură!

La grăsimi e foarte uşor să faceţi economie. Începeţi cu modul de gătire. Măsuraţi uleiul de rapiţă pentru salată cu o linguriţă şi ungeţi carnea înainte de a o pune în tigaia încinsă.

Fiţi deştept la cumpărături!

În cazul cărnii de porc sau de vită, puteţi alege cu privirea. Carnea file, steak, şniţel, ruladă sau gulaş e de regulă mai slabă. Şi carnea de pui sau de curcan e slabă, dar înlăturaţi pielea înainte de a o găti.

Aveţi grijă la brânzeturi!

Citiţi eticheta şi nu luaţi brânzeturile cu un procent ridicat de grăsime. Alegeţi urda, brânza de capră, brânza cremă degresată.

Alegeţi ciocolata amară!

Şi în cazul dulciurilor există alternative sărace în grăsimi. De exemplu, puteţi alege ciocolata amară, cu un procent ridicat de cacao. Este sănătoasă, delicioasă şi aduce fericirea.

Mâncaţi doar legume între mesele principale!

Gustările dintre mese constau mai ales în produse sărate. Dacă nu puteţi rezista de la o masă la alta, e bine să alegeţi totuşi legumele.

Pâinea neagră alungă foamea.

Alegeţi pâinea din făină integrală sau pâinea neagră, pentru că aceste sortimente sunt bogate în carbohidraţi, care dau senzaţia de saţietate. Tăiaţi pâinea în felii cât mai subţiri şi fiţi zgârciţi cu garnitura. Fiecare masă ar trebui să fie variată şi bogată în fibre. Acestea umplu stomacul şi alungă senzaţia de foame.