Alege un stil de viaţă sănătos în noul an

1 2 jpg jpeg

Evită să începi o dietă strictă, pe care să aştepţi cu nerăbdare să o termini. Schimbările pe care le vei face, este bine să fie definitive, ele reprezentând o îmbunătăţire a stilului de viaţă.

Hrănirea este prin esenţă un act de împlinire, de bucurie, de savurare. Ea nu trebuie să fie marcată de restricţii, ci de alegeri conştiente. A mânca sănătos nu înseamnă să ne interzicem alimentele de pe o listă, ci să le înlocuim cu altceva mai sănătos.

Înlocuieşte băuturile răcoritoare sintetice cu sucuri naturale preparate din citrice sau alte fructe de sezon.

Înlocuieşte uleiurile rafinate şi margarina cu uleiuri vegetale obţinute prin presare la rece. Ele hrănesc sistemul nervos, asigură grăsimile necesare construcţiei corpului.

Înlocuieşte laptele omogenizat, pasteurizat cu lapte proaspăt provenit de la animale sănătoase. De asemenea, schimbă-ţi obiceiul de a bea laptele rece. Consumă-l cald, condimentat cu ghimbir, şofran sau scorţişoară.

Înlocuieşte iaurtul cu fructe sau preparat industrial cu lapte prins obţinut în casă.

Înlocuieşte carnea animalelor crescute forţat cu cea care provine din animale crescute biologic, cu preparate din soia ori cu ciuperci de cultură.

Înlocuieşte sosurile sau amestecurile de condimente care conţin glutamat de sodiu (vegeta) sau îndulcitori (aspartam, zaharină, sucramat) cu amestecuri de mirodenii: cimbru, chimion, piper, busuioc, oregano, enibahar etc.

Înlocuieşte dulciurile cu fructe şi zahărul cu mierea de albine sau zahăr brun.

Trei sfaturi de aur

1. După cină fă o plimbare în aer liber. Digestia va fi mai bună, iar somnul mai odihnitor.

2. Dacă urci zilnic până la 200 de trepte, vei întări aparatul circulator, respiraţia şi metabolismul.

3. Nu lăsa să treacă nici măcar o zi fără să faci exerciţii fizice timp de cel puţin 15 minute.