Suntem "atacaţi" de mâncare din toate părţile, gustoasă, săţioasă şi, mai ales, nesănătoasă. Să vedem ce putem face pentru a alege alternativa sănătoasă a ispitelor.

Maioneza

Cremoasă, gustoasă, bună la orice, dar nu cea mai sănătoasă. Avocado are aceeaşi consistenţă cremoasă a maionezei, un gust fin, dar şi avantajul natural, anume substanţe ce ajută la scăderea nivelului colesterolului din organism. Este suficient să amesteci fructul cu puţin ulei de măsline şi cu âteva seminţe de muştar pentru a obţine un sos delicios, care va înlocui cu succes maioneza.

Ronţăi?

Dacă ai obiceiul să ronţăi covrigei sau biscuiţi între mese, nu e cel mai rău obicei, dar nici cel mai indicat. Înlocuieşte făinoasele cu fisticul, un alt element care nu primeşte atenţia cuvenită. Este un aliment sănătos, conţine substanţe hrănitoare care ţin de foame şi reglează nivelul de colesterol.

Culoarea contează

Probabil ştiai sau nu, dar ardeii nu sunt toţi la fel. Se pare că, într-adevăr, cei galbeni sau verzi conţin mai puţine substanţe hrănitoare decât cei roşii. Aceştia conţin de trei ori mai multe fibre, de 8 ori mai multă vitamina A decât cei verzi şi cu până la 60% mai multă vitamina C decât cei verzi. În plus, ardeii ne ajută să prevenim tumorile pulmonare.

Treci la pulpe!

De când a început să fie promovat pentru consumul dietetic, pieptul a fost mereu scos la înaintare ca partea cea mai sănătoasă a puiului. Dar pulpele sunt mult mai bogate în nutrienţi. Ele conţin mai mult fier, indispensabil pentru sănătate, mai mult zinc, cu care luptăm împotriva răcelii.

Spune "nu" cremei

Ştim că ciocolata este hrănitoare şi sănătoasă. Ştim că nu trebuie să facem abuz de ea, dar o prăjitură cu ciocolată este unul din cele mai mari şi plăcute păcate în care cădem. Nu este cea mai sănătoasă, din cauza conţinutului de zahăr, dar şi al altor aditivi, în special în cazul prăjiturilor din comerţ. Alternativa la fel de bogată, dar mai sănătoasă, este ciocolata neagră. În locul unei prăjituri cu ciocolată, este de preferat o întreagă tabletă de ciocolată neagră. Deşi abia aştepţi să te arunci asupra ei şi să o dai gata, vei fi surprins când vei vedea că nu poţi mânca mai mult de jumătate.