Aleargă la crosul „Împreună pentru 2030”!

1 2 jpg jpeg

Dacă vrei să te înscrii la unul dintre crosuri o poţi face accesând site-ul www.cros.hepato.ro, până cel mai târziu joi, 20 iulie, la ora 17.00.

Sportivii legitimaţi care au sub 14 ani poţi participa numai dacă eşti alergător de 2.000 – 5.000 metri, înscriindu-te pe adresa hepatobv@gmail.com.

Toate persoanele care se înscriu vor primi declaraţiile pe propria răspundere cu care se vor prezenta în ziua concursului. Sportivii legitimaţi nu au nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere, ci trebuie să aibă carnetul vizat la zi sau să aibă adeverinţă medicală corespunzătoare (eliberată de un medic specialist de medicină sportivă).

Validarea persoanelor înscrise este programată sâmbătă, 22 iulie 2017, în intervalul orar 08:30-09:45. Vor fi acordate diplome şi medalii pentru primii trei clasaţi în fiecare probă, dar şi alte premii primilor câştigători de la fiecare probă până la locul opt inclusiv.

Crosul „Împreună pentru 2030” va avea loc la:

- Bucureşti: Complexul Sportiv Lia Manoliu, Stadionul Viitorul (ora 10.00);

- Braşov: Parcul Sportiv Tractorul (ora 10.00);

- Ploieşti: Sala Sporturilor ”Olimpia” (ora 10.00).

Se va concura la următoarele probe, astfel:

- 230 metri: două categorii de vârstă (copii între 5-8 ani şi între 9-12 ani)

- 2030 metri: trei categorii de vârstă (copii între 13-18 ani şi adulţi între 19-25 ani şi peste 25 ani)

„Ne dorim ca un număr cât mai mare de adulţi şi copii să se înscrie la Crosul „Împreună pentru 2030”, pentru a arăta că prin solidaritate putem atrage atenţia asupra necesităţii de a investi în sănătate astfel încât să avem o societate formată din persoane active, implicate şi conştiente de nevoile celor din jur”, a declarat Marinela Debu, preşedinte APAH-RO.

„NO-hep, povestea care te inspiră să lupţi”

Participanţii la cele trei crosuri care vor avea loc simultan pe 22 iunie - sportivii, aparţinătorii, pacienţii sau simpli susţinători - vor fi invitaţi să poarte tricouri cu mesaje de susţinere pentru pacienţii cu hepatită. În acest fel se pot alătura campaniei „NO-hep, povestea care te inspiră să lupţi”, lansată recent de APAH-RO pe pagina sa de Facebook. Este un demers realizat cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei (28 iulie).

Prin intermediul acestei campanii, bolnavii cu hepatită, rudele sau prietenii lor împărtăşesc din experienţa proprie postând pe pagina de Facebook a asociaţiei povestea scrisă, o fotografie, un video sau un îndemn ce simbolizează modul în care au reuşit să lupte cu hepatita şi complicaţiile ei. Conform estimărilor specialiştilor, peste 800.000 de români sunt infectaţi cu virusul hepatitei B, în timp ce aproximativ 600.000 suferă de hepatită C. Hepatita este o boală care, de multe ori, duce la izolare, iar pacienţilor le este foarte greu să treacă peste şocul fizic şi psihic.

„În lipsa unui program naţional şi a unei strategii unitare, România se confruntă cu numeroase dificultăţi privind prevenţia şi accesul pacienţilor la tratament.

2 jpg jpeg

O problemă la fel de mare, împotriva căreia trebuie să luptăm, se referă însă la discriminarea şi integrarea bolnavilor cu hepatită.

Prin campania lansată facem un apel către toţi pacienţii sau apropiaţii acestora să-şi spună povestea drept exemplu şi sursă de inspiraţie pentru ceilalţi. Mesajul: nu sunteţi singuri!,” a declarat Marinela Debu, preşedinte APAH-RO.

Află cauzele şi simptomele hepatitei, precum şi ce probleme au pacienţii cu hepatită dintr-un interviu oferit de preşedintele APAH-RO pentru Click! Sănătate AICI