Consumul de alcool te face să mănânci cu 30% mai mult decât ai nevoie. Principalul factor declanşator este mirosul acestuia.

În momentul în care stai la masă şi bei un pahar de vin, zona creierului responsabilă cu pofta de mâncare este motivată să ceară mai mult.

Alcoolul este inamicul siluetei perfecte

Nu mai este niciun secret faptul că alcoolul este interzis în curele de slăbire, deoarece consumul lui face mâncarea să pară mai apetisantă şi să crească senzaţia de foame.

Ţine cont de faptul că un gram de alcool pur furnizează 7 kcal, la care se adaugă carbohidraţii (glucide).

Alcoolul distruge mucoasa gastrică

Dacă te gândeşti că un pahar de vin băut pe stomacul gol nu îşi va accentua senzaţia de foame, atunci trebuie să ştii că această greşeală îţi va distruge mucoasa gastrică. Alcoolul ingerat în felul acesta va fi mult mai uşor absorbit în sânge.

Hipotalamusul (zona creierului responsabilă pentru procesele metabolice) este mult mai receptiv în prezenţa mirosului de alcool, fapt care determină o poftă crescută de mâncare.

Un consum ridicat de alcool încetineşte funcţiile sistemului nervos central, blochează anumite mesaje care ar trebui să ajungă la creier alterând percepţiile, cauzând vertijuri sau halucinaţii.