O substanţă conţinută de albuş poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale într-o manieră asemănătoare medicamentelor, au descoperit oamenii de ştiinţă chinezi.

O peptidă, un fragment scurt de proteină, conţinută de albuşul de ou poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale la fel de eficient ca şi medicamentele recomandate în acest scop.

În cadrul experimentului, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Jilin din China au hrănit şoareci de laborator hipertensivi cu peptida RVPSL şi au constatat că simptomele se diminuau.

Studiul a arătat că 50 mg de peptidă RVPSL echivalează cu 10 mg de captoprilum, substanţa activă conţinută de un medicament indicat în tratarea hipertensiunii arteriale.

Specialiştii spun că peptida rezistă la temperaturi înalte, menţinându-se deci în urma preparării termice.

„Peptida din albuşul de ou este utilă atât pentru prevenirea, cât şi pentru tratarea hipertensiunii”, a afirmat dr. Zhipeng Yu, coordonatorul cercetării.

Rezultatele promiţătoare i-au determinat pe oamenii de ştiinţă să continue cercetările pe oameni.