Ajutoarele naturii cu efecte pozitive în caz de sinuzită

1 sinuzita jpg jpeg

Ai nasul înfundat sau îţi curge, te dor ochii şi capul? Poate fi vorba despre o sinuzită. Până ajungi la medic pentru confirmare, încearcă remediile din plante cu efect decongestionant.

Sinuzita apare de cele mai multe ori în urma infecţiilor virale sau bacteriene, care duc la inflamarea sinusurilor. Poţi face sinuzită şi dacă ai deviaţie de sept sau eşti alergic la praf. Din fericire, plantele te ajută să diminuezi simptomele neplăcute.

Bine de ştiut!

Nu lăsa netrată o sinuzită mai veche, pentru că pot apărea complicaţii grave, cum este meningita. Mergi la medicul ORL-ist, pentru un control si tratament adecvate.

Uleiurile esenţiale desfundă nasul

Cel mai bun remediu pentru sinuzită îl constituie inhalaţiile cu uleiuri esenţiale de plante. Acestea eliberează nasul de secreţiile abundente. Trebuie să fierbi 2 l de apă, iar când aceasta clocoteşte adaugă 5-6 picături de ulei esenţial de pin, sau eucalipt, cimbru, lămâie. Poţi pune mai multe picături, dacă vrei să obţii un remediu mai eficace. Torni lichidul într-un vas şi stai deasupra lui 10 minute, timp în inspiri adânc. Inhalaţiile se fac seara, înainte de culcare, pentru a degaja sinusurile.

Inhalează ceaiurile din plante

Combat sinuzita şi ceaiurile din muşeţel, coada-şoricelului, mentă, salvie şi lavandă. Acestea au efecte antiinflamatoare şi calmante. Fierbe în 2 litri de apă câteva linguri cu aceste plante, pe care le poţi şi amesteca, apoi inhalează aburii binefăcători cât mai profund. Înainte de inhalaţie, acopereră capul cu un prosop. Este indicat să inhalezi 5-10 minute aburii.

Masajul cu ulei de sunătoare, eficient

Când ai sinuzită, este foarte posibil să te doară capul şi să simţi o presiune la nivelul frunţii. În acest caz, îţi poţi masa fruntea cu ulei de sunătoare, pe care îl poţi procura din magazinele naturiste. 

Rezultate bune în diminuarea disconfortului produs de sinuzită obţii şi dacă faci masaj local cu ulei de seminţe de muştar alb. Aplici câteva picături pe tâmple şi la nivelul sinusurile frontale şi maxilare şi durerile se vor calma.

Usturoiul, remediul bun la toate 

De ajutor în alinarea simptomelor sinuzitei sunt şi inhalaţiile cu usturoi. Acesta conţine substanţa numită alicină, care are proprietăţi antibacteriene. Într-un litru de apă fierbinte pune 1 căţel de usturoi pisat şi 1 lingură de oţet. Pui amestecul într-un vas şi inhalezi aburii până se răceşte apa. E bine să repeţi procedeul, pentru un plus de efect benefic.

Truc: Alimentele picate, cum este hreanul, ceapa contribuie la deblocarea sinusurilor congestionante.

Leacuri cu efect rapid

Reduci secreţiile nazale, dacă îţi torni în fiecare nară câte 1 picătură de ulei de gălbenele, de 2 ori pe zi.

În caz de sinuzită cronică, e bine să iei suplimente cu echinacea, gheara-pisicii şi astragalus, câte 2 săptămâni fiecare, pentru că acestea stimulează imunitatea.

Pune câte 2-3 picături de suc de lămâie în fiecare nară, de câteva ori pe zi;

Striveşte foi de varză şi aplică-le pe sinusurile frontale şi maxilare. E bine să le laşi câteva ore să acţionze.