Ajutoarele din natură pun tusea pe fugă

1 2 jpg jpeg

În cele mai multe situaţii, tusea este cauzată de diferite boli, precum răceli, gripe, guturai, afecţiuni pulmonare. Tratează banalele răceli cu mare atenţie şi poţi evita complicaţiile, cum este pneumonia. Ceapa calmează tusea persistentă Accesele repetate de tuse pot fi reduse cu ajutorul remediilor naturale pe bază de ceapă. Are efect emolient şi expectorant şi reuşeşete să reducă crizele de tuse şi senzaţia de sufocare.

Taie 3 cepe medii în câte 4 bucăţi fiecare şi fiebe-le timp de 8-10 minute într-o jumătate de litru de apă. Strecoară apoi decoctul şi îndulceşte amestecul cu miere după gust. Se bea câte o jumătate de ceşcuţă de ceai de ceapă în decursul unei zile.

Poţi asocia tratamentul cu sirop de ceapă, pe care-l faci astfel: fierbi 100 g de ceapă tăiată în 200 ml de apă, pentru aproximativ 5-10 minute.

Scoţi ceapa fiartă şi sucul îl amesteci cu o lingură de miere. Mai laşi la fiert lichidul până capătă consistenţa unui sirop. Din acesta, poţi lua între 3-6 linguriţe pe zi.

Eficient este şi sucul obţinut de la o jumătate de ceapă, pe care se presară zahăr. Se lasă până a doua zi şi se bea sucul tot o dată.

Pătlagina este una dintre cele mai utilizate plante în tratamentul tusei. De obicei, pătlagina este recomandată atunci când tusea este seacă, pentru că are efect calmant şi sedativ. Ceaiul de pătlagină are proprietăţi emoliente şi fluidizează secreţiile bronşice, ajutând la eliminarea lor.

Prepari ceaiul de pătlagină din 2 linguriţe la 200 de ml de apă şi apoi lasă la infuzat cel puţin 10 minute. Bea câte 2-3 ceşti de ceai de pătlagină pe zi, pentru rezultate rapide.

Siropul cu extract de pătlagină ajută la calmarea tusei, datorită nu doar a frunzelor, ci a tuturor componentelor ale plantei, de la rădăcină până la seminţe.

Pe lângă efectele benefice date de pătlagină şi de ceapă, poţi încerca şi infuzia de cimbrişor. Ia 1-2 linguriţe de plantă uscată şi mărunţită şi toarnă-le peste apa clocotită dintr-o ceaşcă de 150 ml. E bine să bei infuzia cât e caldă şi se recomandă câte două ceşti de infuzie de cimbrişor pe zi, până când tusea nu-ţi mai face probleme.