Ajutoare din natură pentru dureri

1 2 jpg jpeg

Ulei esenţial de mesteacăn

Uleiul esenţial de mesteacăn dulce, folosit sub formă de inhalaţii, eliberează sinusurile şi alină durerile cauzate de sinuzită, nevralgii. Contra durerilor reumatismale, de spate, muscular, articulare, diluează ulei esenţial de mesteacăn cu ulei vegetal şi masează zonele cu probleme.

Frunzele de mesteacăn dulce au efecte asemănătoare cortizonului, un hormon produs de glandele suprarenale care susţin organismul în situaţii de stres prin încetinirea proceselor inflamatorii.

Leacuri din scoarţă de salcie

Dacă la început se consuma scoarţa ca atare sau se pisa şi se lua sub formă de pulbere, acum se poate folosi sub formă de ceai, capsule, ulei esenţial contra durerilor de cap sau de spate. Anumite substanţe numite salicilaţi, extrase din scoarţa de salcie, alină durerile cauzate de inflamaţii şi scad febra. Dacă iei aspirină sau medicamente antiinflamatoare, suferi de afecţiuni stomacale sau renale, evită remediile naturale care conţin extract de salcie.

Tinctură de arnică

Masează regiunile dureroase cu acest remediu, dar ai grijă să nu-l aplici pe răni. Poţi face şi comprese dintr-o lingură de tinctură de arnică diluată cu puţină apă. Tinctura de arnică este bună contra durerilor musculare, a febrei musculare şi împotriva durerilor articulare şi a picioarelor umflate.

Citeşte şi: Băi din plante pentru reumatism

Ceai de gheara-diavolului

Bea de 3 ori pe zi o infuzie făcută din această plantă, masează zonele dureroase cu geluri pe bază de extract de gheara-diavolului, de 2-3 ori pe zi, sau aplică nişte comprese cu infuzie 20-30 de minute. Gheara-diavolului este unul dintre remediile de ajutor în bolile inflamatorii, pentru alinarea durerilor de spate, de cap, reumatismale, articulare.