Ai răcit? Mănâncă o supă!

1 2 jpg jpeg

Încălzeşte corpul

Pe timpul iernii, supa reprezintă o alegere excelentă, deoarece ea asigură organismului căldura după care acesta tânjeşte în sezonul rece.

Legumele care oferă cea mai mare cantitate de “energie caldă” sunt prazul, ceapa, napul, spanacul, varza, broccoli, cartoful, dovlecelul, usturoiul, arpagicul şi pătrunjelul. În calitate de condiment pentru supă, şofranul stimulează circulaţia, reprezentând un aliment ideal pentru sezonul rece.

Vindecă răceala

Atunci când suntem răciţi sau gripaţi, supa este cel mai bun aliment. Unul dintre motivele principale pentru această alegere este faptul că supa nu necesită o cantitate prea mare de energie pentru a fi digerată, economisind astfel energia de care organismul are nevoie pentru a lupta împotriva infecţiilor.

Întăreşte sistemul imunitar

Atunci când alimentele sunt fierte la foc intens, proprietăţile lor energetice şi terapeutice se pierd, afectând valoarea nutriţională a acestora. Prin fierbere se pierde jumătate din cantitatea de vitamine din legume. Din acest motiv, nutriţionistul chinez recomandă prepararea supei la foc mic.

Detoxifică organismul

Supa reprezintă o soluţie eficientă pentru eliminarea toxinelor din organism. Ea are, totodată, numeroase beneficii: ajută ficatul în procesul de detoxifiere a sângelui, stimulează circulaţia sangvină, reduce inflamaţiile şi oferă organismului mineralele de care are nevoie.

Supa de casă, mai eficientă

În opinia cercetătorilor, supa preparată la domiciliu, cu ajutorul legumelor proaspete, este cea mai bună, deoarece sortimentele de supă la conservă, disponibile pe rafturile marilor magazine, pot conţine sare şi diverse substanţe chimice în exces.

Supa de pui cu tăiţei este eficientă împotriva răcelilor, deoarece inhibă procesul de declanşare a inflamaţiilor, eliberând congestiile şi uşurând fluxul secreţiilor nazale.