Mirosul lor ne aminteşte de iarnă şi de sărbători, gustul este foarte plăcut, însă nici la capitolul „sănătate” portocalele nu sunt mai prejos.

Consumul a trei sau patru portocale pe zi este extrem de benefic pentru organismul uman, oferindu-i acestuia o mare parte din vitaminele de care are nevoie. Dacă te confrunţi cu gripa sau răceala, renunţă la ideea greşită de a folosi antibiotice şi încearcă să consumi cât mai multe portocale.

Consumul de portocale poate fi un remediu extraordinar pentru astfel de afecţiuni. Proprietăţile curative ale portocalelor contribuie la ameliorare a febrei, a durerilor de cap, eliminând senzaţia de vertij şi astenia. Portocalele contribuie la accelerarea tranzitului intestinal şi la stimularea activităţii enzimatice la nivelul intestinului, prevenind, astfel, constipaţia.

Portocala este, de asemenea, un extraordinar catalizator al digestiei, având un efect puternic de stimulare a secreţiilor gastro-intestinale. Consumând portocale poţi preveni, aşadar, indigestia!