Dacă şi tu te confrunţi cu părul gras şi trebuie să te speli pe cap foarte des, îţi recomandăm un remediu naturist care îţi va menţine podoabă capilară mai curată pentru o perioadă mai mare de timp.

Remediul se află chiar la tine în bucătărie. Sarea de masă poate face minuni. O poţi înlocui oricând cu sare de mare. Adaugă 2-3 linguri de sare de masă sau sare de mare în şamponul tău preferat şi spală-te pe cap că de obicei. Părul tău va rămâne mai curat pentru mai mult timp, în special în zona rădăcinilor.

Sunt foarte multe persoane pentru care îngrijirea podoabei capilare trebuie să fie foarte frecventă şi atentă. Dacă şi tu te numeri printre ele, iată şi alte sfaturi care te vor ajuta:

Şampon uscat

Şamponul uscat nu trebuie să-ţi lipsească din geantă şi dulapul din baie. Acesta te va ajuta în momentele în care nu ai timp să îţi speli părul, oferind prospeţimea de care ai nevoie.

Balsam/mască de păr

Aplică mască/balsam doar pe vârfurile şuviţelor. Este posibil ca scalpul să nu accepte balsamul şi să provoace o creştere a producţiei de sebum.

Balsam înainte de şamponare

Încearcă să aplici balsam/mască înainte de şamponare. În acest fel este îndepărtat excesul de sebum rămas de la balsam. Mai mult, firele de păr vor fi hrănite şi hidratate de la rădăcină, împiedicând creşterea producţiei de sebum.