Ai ochii roşii? Iată care sunt motivele!

1 2 jpg jpeg

„Ochii sunt oglinda sufletului”, asta spune un proverb, care se pare că este foarte adevărat.

Conjunctivita

Conjunctivita este o inflamaţie sau infecţie a stratului de protecţie care acoperă partea din faţă a ochiului. Aceasta se manifestă prin extinderea şi dilatarea vaselor de sânge şi este o afecţiune care foarte rar poate da complicaţii care să afecteze vederea.

Simptomele conjunctivitei

Pe lângă principalul simptom care este reprezentat de înroşirea albului ochilor mai pot apărea şi alte neplăceri:

• pleoape umflate şi roşii;

• lăcrimarea excesivă;

• senzaţia de mâncărime sau de arsură la nivelul ochilor;

• scurgeri ale ochilor;

• sensibilitate la lumină.

Pentru un tratament eficient împotriva conjunctivitei este necesar să te prezinţi medicul oftalmolog. De asemenea, important este să menţii igiena oculară.

Citeşte şi:

Aşa îţi îngrijeşti corect ochii

Ochii, extrem de vulnerabili în faţa razelor UV

Hipertensiunea

Hipertensiunea reprezintă o creştere a tensiunii arteriale şi apare atunci când valoarea acesteia depăşeste 140/90 mmHg (mai exact 14 cu 9).

Cercetătorii susţin că unele persoane care suferă de hipertensiune pot avea şi roşeaţă la nivelul ochilor. Explicaţia? Tensiunea mărită produce dilatarea sau chiar spargerea vaselor de sânge, lăsând urme de roşeaţă pe albul ochiului.

Blefarita este o afecţiune care se manifestă prin inflamarea pleoapelor, mâncărime la nivelul ochilor, apariţia unor cruste pe gene, sensibilitatea la lumină, dar şi descumarea pielii din jurul ochilor.

Principalii factori care duc la apariţia acestei probleme sunt: nepurtarea ochelarilor (atunci când există indicaţie), infecţiile oculare, poluarea, praful, diabetul zaharat, uscăciunea ochilor, umiditatea, dar şi unele produse cosmetice.