Vrei să slăbeşti mai uşor? Lucrează întâi la părerea ta despre tine şi la încredere, te sfătuiesc specialiştii. Asta deoarece persoanele care au încredere în ele au şanse mai mari de a ţine o dietă şi de a scăpa de kilogramele în plus, arată un nou studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Tehnică din Lisabona şi de la Universitatea Bangor.

Cercetătorii au observat că persoanele obeze care au primit sfaturi generale de sănătate şi consiliere psihologică pentru îmbunătăţirea imaginii de sine au slăbit de trei ori mai mult decât cele care au încercat prin metode clasice. ”Neîncrederea şi o imagine de sine proastă sunt foarte des întâlnite la persoanele cu probleme de greutate. Deseori, duc la mâncat excesiv şi imposibilitatea de a pierde în greutate”, subliniază doctorul Pedro Teixeira de la Universitatea Tehnică din Lisabona.

Ţara noastră se situează pe locul al treilea în ceea ce priveşte supraponderalitatea, cu peste patru milioane de obezi. Femeile sunt mai predispuse la kilogramele în plus, 30% dintre românce încadrându-se la categoria ”supraponderal”.