La frig, corpul reacţionează prin scăderea pierderilor de căldură la nivelul extremităţilor, pentru a menţine temperatura corpului la valoarea normală de 37°C. Acest proces normal urmat de răcirea mâinilor şi picioarelor devine semn de boală dacă are loc şi în lipsa frigului. Aceste 8 sfaturi te vor ajuta să scapi de această problemă!

1. Mergi la un control medical cât mai curând posibil! Dacă observi că mâinile sau picioarele se menţin reci, n-ar fi rău să-ţi programezi o vizită la medicul de familie. Este o primă măsură prin care excluzi o arterită sau vreo disfuncţie tiroidiană. Este posibil să ţi se recomande şi investigaţii medicale: test de coagulare şi imunologic, hemogramă, glicemie, profil lipidic.

2. Încearcă să eviţi statul îndelung pe scaun, în picioare sau picior peste picior.

3. Elimină fumatul! Fumul de ţigară duce la îngustarea vaselor sangvine.

4. Încearcă să ai o dietă fără grăsimi, cu un adaos redus de sare şi zahăr, bogată în fructe şi legume.

5. Pentru stimularea circulaţiei sângelui la nivel periferic, masează zonelor reci. Nu uita de exerciţiile fizice! Chiar şi cele simple cum ar fi rotirea braţelor îţi încălzesc mâinile şi picioarele.

6. Pentru reglarea temperaturii corporale, sunt benefice acupunctura, presopunctura, reflexoterapia, magnetoterapia.

7. Tehnicile de relaxare reduc şi ele stresul care întreţine senzaţia de mâini şi picioare reci.

8. Sportul practicat sistematic îmbunătăţeşte capacitatea aparatului cardiovascular de a te adapta rapid la variaţia condiţiilor de mediu.