Ai mai tot timpul picioarele reci? Iată ce rişti!

1 2 jpg jpeg

După 25 de ani în care a studiat acest aspect, medicul Ron Eccles, director al Centrului ,,Common Cold” de la Universitea Cardif, spune că dacă temperatura picioarelor scade, atunci se produc modificări în corp, ceea ce poate face ca nasul să se înfunde şi persoana să aibă primele simptome ale răcelii.

De asemenea, senzaţia de picioare reci încetineşte mişcarea ciliilor, componente foarte mici asemănătoare firelor de păr din nas, rolul lor fiind de a proteja organismul de germeni.

,,Dacă ni se răcesc picioarele, atunci şi vasele de sânge de la nivelul nasului se contractă. Această acţiune este un reflex care are rolul de a încetini pierderea de căldură din organism. Pentru a preveni răceala este foarte important să ne menţinem picioarele calde pe timpul iernii. Acelaşi lucru este valabil şi pentru nas”, a afirmat medicul Ron Eccles.

Rezultatele unui studiu recent, realizat de specialiştii americani, au arătat că germenilor care duc la apariţia răcelii şi a gripei le este mai uşor să se reproducă la o temperatură mai scăzută (33 de grade), decât la una mai ridicată, de exmplu 37 de grade.