Cunoscut sub denumirea de “mineralul anti-stres”, magneziul ajută la buna funcţionare a celulelor nervoase.

Iată care sunt alimentele care ne ajută să ne relaxăm.

Cum ne ajută magneziul?

Magneziul e un mineral prezent în toate celulele organismului şi reprezintă un element necesar desfăşurării proceselor vitale ale corpului.

El ajută la buna funcţionare a celulelor nervoase, fiind necesar în procesul de conducere a impulsului nervos de la nervi la muşchi, participă la contracţia şi relaxarea musculară şi ajută la buna funcţionare a muşchilor, inclusiv a muşchiului inimii.

Este vital în menţinerea netedă a arterelor, protejându-le de tensiunea sangvină cauzată de stres.

Care e cantitatea recomandată?

Aportul de magneziu se stabileşte în funcţie de vârstă, sex, stare de sănătate. Pentru adulţi, specialiştii recomandă un aport zilnic de 350 mg în cazul bărbaţilor şi 280 mg în cazul femeilor.

Asta înseamnă că în alimentaţia noastră trebuie să includem zilnic produse bogate în magneziu.

Ce trebuie să mâncăm?

Adevărat remediu natural împotriva oboselii şi a stresului, magneziul este „procurat” din alimentaţia zilnică.

O dietă echilibrată ne poate ajuta să menţinem un nivel bun al mineralului în corp. Îl putem găsi în legumele verzi (spanac, salate), în broccoli, cartofi, banane, avocado, cereale, seminţeă, nuci, fructe uscate, lapte, peşte, cacao, soia.