Mâinile tale sunt expuse variaţiilor de temperatură. Pentru a le proteja îţi prezentăm un truc pe cât de simplu, pe atât de eficient.

Mâinile cu pielea uscată nu sunt deloc estetice, şi uneori pot deveni chiar dureroase, astfel că există anumite tratamente naturiste la care poţi apela pentru a remedia problema.

Nu se poate ca totul în viaţă să fie doar lapte şi miere însă mierea te poate ajuta să ai grijă de pielea ta.

Fiind un aliment hrănitor cu proprietăţi antibateriene puternice, aceasta este ideală pentru a avea grijă de pielea ta, mai ales dacă a devenit din ce în ce mai uscată.

Apelează la procesul de exfoliere cu miere, doar în cazul în care nu te confrunţi cu leziuni sau răni deschise la nivelul pielii, psoriazis sau eczeme.

Miere în combinaţie cu zahăr

Chiar dacă pare inedită, această combinaţie este una dintre soluţii ideale pentru a te bucura de mâini fine, catifelate şi hidratate în profunzime.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci 3 linguri de miere cu 6 linguri de zahăr brun într-un bol şi apoi să aplici produsul obţinut pe mâini. Nu uita nici zona cuticulelor. Înfăşoară apoi mâinile în pungi de plastic şi prindele cu două elastice de bani.

Dacă ai un prosop umezit în apă caldă poţi să îl pui peste mâini şi în felul acesta procesu de hidratare se va intensifica.

Lasă să acţioneze pentru 15 minute şi apoi clăteşte cu apă din abundenţă. Aplică o cremă intens hidratantă şi vei observa cum în următoarea dimineaţa mâinile vor fi extrem de catifelate şi hidratate.

Află cum poate avea grijă mierea de ficatul tău AICI

Amestecă miere cu ulei de cocos

La fel ca la remediul de mai sus trebuie să prepari un amestec, de această dată trebuie să combini 2 linguri de miere cu o lingură de ulei de cocos, 4 linguri de sare de mare, 4 linguri de zahăr brun şi 1 lingură din zeama unei lămâi.

Masează-ţi mâinile cu aceste amestec de maxim 2 ori pe săptămână apoi clăteşte cu apă călduţă din abundenţă şi tamponează-le cu ajutorul unui prosop.

Vei observa imediat după ce faci aceast scrub că mâinile tale vor fi mult mai hidratate.

Miere şi ulei de măsline

Un alt truc ce are la bază mierea şi care vine în ajutorul tău pentru a avea grijă de mâinile tale. Însă de această dată în combinaţie cu uleiul de măsline. La o lingură de miere adaugă o linguriţă de ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie.

Aplică compoziţia pe suprafaţa mâinilor, inclusiv a cuticulelor şi lasă să acţioneze 15-20 de minute, după care trebuie să clăteşti cu apă caldă din abundenţă.

Profită din plin de avantajele naturii şi ai grijă de pielea şi de sănătatea ta.