Ai arsuri la stomac? Tătăneasa te poate ajuta?

1 2 jpg jpeg

O plantă minune din care se face şi astăzi un leac antic bun atât intern, cât şi extern pentru foarte multe afecţiuni. O porţie de sănătate la îndemâna celor ce ştiu să o recunoască.

Cu gust amar fără miros. Conţine ulei volatil, mucilagii, alcaloizi, taninuri, substanţe minerale, acid litospermic (antigonadotrofic), zaharuri.

Se foloseşte intern ca cicatrizant şi protector în gastrită şi ulcer gastric, ca antitumoral în cancer şi tumori benigne, antiinflamator în bolile intestinului şi în bolile de rinichi. Aplicată extern alină inflamaţiile, grăbeşte vindecarea şi procesele de refacere dupa arsuri.

Stinge arsurile gastrice

În cazul unor afecţiuni, precum ulcerul, gastrita, sau dacă ai arsuri la stomac, este suficient să iei o jumătate de linguriţă de pulbere de tătăneasă de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Reduce aciditatea, protejează pereţii stomacului. Poţi să o combini după nevoie sau preferinţe cu încă o jumătate de linguriţă de pulbere dintr-o plantă aromatică precum:

- muşeţel (pentru persoanele iritabile),

- valeriană sau sunătoare (pentru gastritele şi ulcerele care apar pe fond de anxietate),

- mentă sau lavandă (pentru persoanele colerice),

- busuioc (pentru caracterele anxios-depresive).

Citeşte şi: Remedii naturiste pentru gastrită

Utilă şi în afecţiuni ale gâtului sau pulmonare

O bucăţică de rădăcină se mestecă încet, lăsând ca principiile active emoliente şi regenerative să fie extrase de salivă şi să ajungă în zona gâtului. Rădăcina proaspătă are un gust neutru, placut şi este deosebit de activă pe când rădăcina uscată va fi măcinată în prealabil

Această plantă minunată stimulează eliminarea secreţiilor din bronhii şi plămâni, precum şi de a stimula refacerea tesuturilor afectate de infectie.

Alungă diareea şi infecţiile intestinale

Înainte de fiecare masă cu aproximativ un sfert de oră se bea câte un pahar din extractul apos obţinut prin maceraţie plus decoct.

Are efect antiinflamator

Dacă suferi de infecţii urinare, renale, pietre la rinichi şi la vezica urinară, tătăneasa favorizează relaxarea ţesuturilor, diminuând inflamaţia şi oprind hemoragia. Pentru aceste afecţiuni se administrează de obicei sub formă de tinctură, împreună cu alte plante cum ar fi : ienupăr (ca antiinfecţios), merişor şi mesteacan (ca anti-litiazice).

Are proprietăţi antitumorale

Fibromul uterin, chisturile ovariene, polipii intestinali şi stomacali sunt câteva dintre afecţiunile în care este de ajutor tinctura de tătăneasă. Poţi încerca o cură cu tinctură de tătăneasă, deoacere are efect antitumoral şi te ajută să eviţi efectele intervenţiei chirurgicale. Procedează astfel:

- Pune 1-2 linguriţe de tinctură de tătăneasă în puţină apă, de 3 ori pe zi. Tratamentul se face până la completa vindecare. - Se bea extractul apos antitumoral, în trei reprize pe parcursul unei zile.

Completarea acestui tratament naturist este regimul alimentar, fără carne, consumând în mod special morcovi, ţelină şi pătrunjel. Exclus alcool! Tratamentul se mentine 40 de zile.

Citeşte şi: Topul leacurilor anticancer

Ţine cancerul la distanţă

Se ţin 3-7 cure a câte 40 de zile cu 10 zile pauză între ele cu extractul apos antitumoral. Se recomandă deasemenea alimentaţia crudivoră, postul negru.