Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (SUA), există 5 factori care favorizează atacul de cord: diabetul zaharat, excesul de greutate, dieta săracă în minerale şi vitamine, lipsa activităţilor fizice şi consumul excesiv de alcool.

Aproximativ jumătate din numărul de atacuri de cord au loc în afara spitalelor, de aceea depistarea precoce reprezintă cheia supravieţuirii. Există câteva simptome care te anunţă că urmează să suferi un posibil atac de cord, ele manifestându-se chiar şi cu o lună înainte.

Disconfort toracic

Acesta este unul dintre cele mai frecvente simptome. Unii oameni simt o presiune în piept, în timp ce alţii simt arsuri în coşul pieptului. Acest disconfort poate apărea în timpul activităţilor fizice sau în repaus. Cel mai bine este să consulţi medicul dacă simţi dureri în piept. Este important să reţii că ai putea suferi un atac de cord, fără să te doară în piept.

Senzaţie de oboseală

Un sentiment de oboseală bruscă fără un motiv întemeiat ar putea semnala un atac de cord, spun specialiştii. Inima pompează mai greu sângele, motiv pentru care chiar şi sarcinile simple ţi se vor părea obositoare. Asta poate avea ca rezultat nevoia de a dormi mult mai mult noaptea sau sentimentul că ai nevoie să dormi în timpul zilei.

Te confrunţi cu simptome ale răcelii

Dacă te confrunţi cu simptome specifice răcelilor, este posibil să ai insuficienţă cardiacă. Acordă o mare atenţie mucusului alb sau roz, cu tuse.

Află ce alte simptome prevestesc iminenţa unui infarct AICI