Majoritatea dintre noi tindem să credem că baia este cel mai neigienic loc din casă. De fapt, unele dintre cele mai uzuale obiecte se dovedesc a fi un adevărat ,,paradis'' pentru dezvoltarea bacteriilor şi a germenilor: chiuveta din bucătărie, buretele de vase sau chiar tocătorul. Iată o listă a celor mai murdare locuri şi obiecte din casă, dar şi cum poţi rezolva aceste neplăceri!

Află unde se ascund cei mai mulţi microbi în casă: chiuveta din bucătărie

Deşi vine zilnic în contact cu apa fierbinte şi detergenţii de vase, chiuveta din bucătărie adună chiar mai multe bacterii decât vasul de toaletă şi asta din cauza contactului permanent cu resturile de mâncare, care se depozitează în scurgerea chiuvetei.

Tot ce trebuie să faci este să dezinfectezi temeinic chiuveta o dată sau de două ori pe săptămână şi să elimini resturile de mâncare cu ajutorul unei combinaţii bio: bicarbonat de sodiu şi oţet lăsate peste noapte să stea în scurgere.

Află unde se ascund cei mai mulţi microbi în casă: suportul pentru periuţe de dinţi

Suportul pentru periuţe de dinţi poate adăposti peste două milioane de bacterii, mai ales dacă este realizat din lemn sau bambus, deoarece acestea sunt greu de curăţat. Alege un suport din plastic sau inox şi curăţă-l o dată pe săptămână.

Află unde se ascund cei mai mulţi microbi în casă: covoarele

Aspiratoarele şi periile rotative nu ajung până în profunzimea covoarelor, locul unde se ascund cele mai multe bacterii, aproximativ 200.000 pe o suprafaţă de 6 cm pătraţi, arată cercetarea întreprinsă de Philip Tierno, microbiolog şi imunolog la Centrul Medical Langone din cadrul Universităţii New York.

Covoarele trebuie curăţate în profunzime cu ajutorul aburilor la fiecare 18 luni, susţin producătorii de covoare.

Află unde se ascund cei mai mulţi microbi în casă: buretele de vase

Poate că nu ştiai, însă buretele de bucătărie ocupă locul fruntaş în topul celor mai murdare obiecte din casă. Studiile recente efectuate au arătat că aceste obiecte de uz casnic pot să conţină bacterii precum E.coli sau chiar Salmonella. După trei săptămâni de utilizare, FSN a descoperit că 70% din bureţii testaţi au început să dezvolte bacterii.

Pentru a ucide germenii din buretele de vase, poţi apela cu încredere la cuptorul cu microunde: căldura cuptorului poate să ucidă, în doar două-trei minute, cele mai multe virusuri, paraziţi şi spori care pot să se dezvolte pe suprafaţa buretelui. De asemenea, buretele de vase se schimbă la cel mult două săptămâni.

Află unde se ascund cei mai mulţi microbi în casă: tastatura computerului

Dacă obişnuieşti să mănânci la computer, cu o mână pe tastatură, în timp ce firimiturile se ascund printre taste, să strănuţi sau chiar să o atingi fără să te fi spălat pe mâini înainte, află că tastatura este şi ea un adevărat depozit de bacterii. Dezinfecteaz-o săptămânal cu alcool şi aspiră resturile din ea. De asemenea, spală-te pe mâini după ce ai atins tastatura.