Află în ce constă puterea de vindecare a sucurilor naturale!

1 2 jpg jpeg

Un adevărat supliment nutritiv, mai ales dacă te confrunţi cu o perioadă stresantă, dar şi ca un adjuvant pentru menţinerea şi redobândirea sănătăţii.

Este bine de ştiut faptul că termenul chimical este traducerea cuvândului grecesc chemia care înseamnă „sucul unei plante”. Astfel că sucurile din fructe îţi aduc un aport substanţial de vitamina C, ami ales dacă fooseşti citrice sau varză, totodată acestea va ajuta organismul să absoarbă mai bine fierul din alimentaţia ta.

Varza creaţă este o bună sursă de nutrimenţi pe care o poţi folosi atât în sucuri cât şi la salate sau diferite mâncăruri.

Ţine totuşi cont de faptul că datorită conţinutului ridicat de zahăr al fructelor şi pentru că acestea fermentează foarte repede în stomac, imediat după ce le-ai făcut trebuie să le diluezi cu apă, un pahar de ală pentru un pahar de suc.

În cazul în care te confrunţi cu afecţiuni precum hiperglicemie sau diabet, trebuie să consumi aceste sucuri doar împreună cu hrana.

Sucul de portocale combate constipaţia

2 jpg jpeg

Unul dintre fructele cu un conţinut mare de vitamina C, acid folic, vitamina A, complexul vitaminic B, vitamina E multe minerale şi antioxidanţi. Un fruct minune care te poate ajuta dacă ai probleme cu colesterolul, tensiunea arterială, ajută la îmbunărăţirea sistemului imunitar şi digestiv.

Poţi să îl combini cu diverse fructe mai ales cu lămâie şi grepfruit dar şi măr sau spanac.

Află care sunt cele mai bune fructe pentru imunitate AICI

Sucul de morcovi, benefic ochilor

2 jpg jpeg

Această legumă debordează în beta-caroten, are foarte multe fibre şi minerale dar şi vitamine precum B, C, D, E K. Îţi poate fi de maxim ajutor pentru menţinerea sănătăţii ochilor, în bolile canceroase, hipertensiune, ateroscleroză, anemie şi chiar probleme ale aparatului digestiv.

Merge de minune alături de sfecla roşie, ţelină, măr sau portocală.

Păpădia, detoxifiantul perfect

2 jpg jpeg

Este indicată dacă vrei să faci o curăţare atât a ficatului cât şi a rinichilor, în plus combate cu succes colesterolul crescut cât şi glicemia, având efect şi asupra digestiei. În plus se bucură de un puternic efect diuretic şi laxativ în acelaşi timp.

Atât ceaiul cât şi sucul din păpădie se recomandă pentru a vindeca bolile hepatice, consumându-se un pahar dimineaţa pe stomacul gol.

În combinaţie cu pătrunjelul îţi va întări sistemul imunitar.

Cătina este un puternic stimulent pentru regenerarea celulară

1 2 jpg jpeg

Antioxidanţii, acidul folic, mineralele şi vitaminele A, C, B1, B2, B5, B6 sunt secretul acestei plante. Astfel, acestea ajută la stimularea procesului de regenerare celulară, împiedică îmbătrânirea prematură a celulelor, susţine sistemul imunitar şi ajută la o refacere mai bună şi mai rapidă după convalescenţă.

De asemenea, se bucură de un puternic efect detoxifiant mai ales dacă se consumă dimineaţa pe stomacul gol îndulcit eventual cu foarte puţină miere. Dacă vrei ca acest remediu să fie şi mai puternic, adaugă-i polen natural.

Tot din categoria fructelor pline de antioxidanţi fac parte şi afinele, care îţi oferă şi o protecţie antibacteriană la nivelul sistemului digestiv, stimulând în acelaşi timp refacerea florei colonului. Vitamina C va contribui la formarea hemoglobinei, benefică fiind în caz de anemie. Anticancerigen şi detofixiant suprem, ajută glandele endocrine şi retina.

Minunata sfeclă roşie

1 2 jpg jpeg

Este benefică anemicilor, a persoanelor cu probleme pulmonare, digestive, cardiace, hemoroizi, menopauză sau cancer.

Susţine buna funcţionare a sistemului imunitar mai ales datorită conţinutului mare de fier, antioxidanţi şi vitamina C