Află de ce este bine să mâncăm roşii

2 jpg jpeg

Întăresc sistemul imunitar

În compoziţia roşiilor se găseşte din plin vitamina A, un nutrient care corectează vedere înceţoşată, reduce nivelul colesterolului rău, menţine sănătatea sistemului repoducător şi întăreşte sistemul imunitar. De asemenea, vitamina A are rolul de a menţine sănătatea pielii, prevenind procesul de îmbătrânire prematură.

Îmbunătăţesc digestia

Datorită vitaminei B1, roşiile susţin funcţiile inimii, cresc producţia de celule roşii, îmbunătăţesc digestia, previn pierderile de memorie, reduc stările de oboseală şi relaxează musculatura.

Pe de altă parte, vitamina B2 ce se găseşte în compoziţia roşiilor are rolul de a stimula metabolismul, de a controla căderea părului şi de a preveni acneea, dermatitele şi eczemele.

Totodată, roşiile conţin şi alte vitamine din complexul B care menţin sănătatea întregului organism.

Previn deteriorarea ţesuturilor

Din compoziţia roşiilor nu lipsesc nici vitaminele C şi E. Vitamina C menţine în limite normale nivelul colesterolului total, previne deteriorarea ţesuturilor şi uşurează problemele respiratorii, în timp ce vitamina E reduce problemele menstruale şi contribuie la tratarea infertilităţii şi a osteoartritei.

Bogate în magneziu, potasiu şi fosfor

Roşiile abundă şi în minerale, precum magneziu, potasiu şi fosfor. Magneziul scade nivelul zahărului din sânge, tratează constipaţia şi uşurează afecţiunile la rinichi, în timp ce potasiul are rolul de a diminiua durerile de cap şi simptomele artritei.

În plus, fosforul menţine în limite normale producţia de hormoni, ajută la o mai bună digestie, contribuie la repararea şi regenerarea celulelor, tratează oboseala şi reduce tensiunile musculare, anxietatea şi stresul.