Află cum scapi de urmele lăsate de acnee!

1 2 jpg jpeg

Eşti fericit că ai scăpat de acnee, însă ce te faci cu cicatricile lăsate de aceasta? Din fericire, procedeele moderne îţi oferă soluţii eficiente pentru ca leziunile postacneice să rămână doar o amintire neplăcută.

Peelingul chimic

Această procedură este disponibilă în multe clinici private. Fie că este realizată cu acid glicolic sau cu acid salicilic, peelingul chimic este una dintre cele mai eficiente modalităţi de a „ştergee” semnele lăsate de acnee. Cu ajutorul acestei proceduri, se îndepărtează un strat fin de piele, astfel fiind stimulată regenerarea la nivel celular. Înainte de efectuarea acestei proceduri, este indicat să opreşti tratamentul cu anticoncepţionale sau cu anticoagulante, pentru a nu se produce pigmentare neuniformă. Dacă ai leziuni herpetice la nivelul feţei, peelingul chimic trebuie amânat până la vindecarea acestora.

Microdermabraziunea

Acest procedeu funcţionează pe acelaşi principiu ca şi cel al peelingului chimic, însă acţionează mecanic, nu chimic, ca în primul caz. Răspund bine la acest procedeu leziunile cu o profumzime mică. Microdermabraziunea foloseşte diamante minuscule, care netezesc pielea, reducând imeprfecţiunile. Procedeul durează în jur de 30 de minute, fiind nevoie de mai multe şedinţe pentru a se observa rezultate.

Te-ar mai putea interesa şi:

- Cele mai bune ingrediente împotriva acneei

- Soarele, benefic sau nu pentru acnee?

- Scapă de acnee cu vitamine C

Acidul hialuronic

Folosit mai ales contra ridurilor, acidul hialuronic poate fi folosit şi pentru estomparea leziunilor post-acneice, mai ales pentru cele plane sau cu o profunzime mai mică. Injecţiile cu acid hialuronic „umplu” golul lăsat de acnee, efectele fiind vizibile imediat.

Laserul

Cicatricile provocate de acnee răspund foarte bine la tratamentul cu laser. Acesta îndepărtează stratul superficial al pielii prin intermediul energiei luminoase. După acest tip de intervenţie, se aplică local un pansament steril, care se va îndepărta după trei zile. După aproximativ o săptămână, pielea se va usca şi se va exfolia, iar aspectul roşiatic se va dimina după cel mult trei luni.