Află cum scapi de boli cu ajutorul muzicii!

1 2 jpg jpeg

Stimulează memoria

Fie că eşti acasă sau la birou, muzica este un aliat care te ajută să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit. Totodată, te poate ajuta să te concentrezi mai bine şi este şi un bun stimulent pentru memorie. O piesă favorită ajută psihicul să se destindă, deoarece este în concordanţă cu ritmul tău biologic.

Organismul funcţionează ca o orchestră

Specialiştii explică această influenţă benefică a muzicii prin faptul că organismul funcţionează asemenea unei orchestre. Astfel, dacă bătăile inimii şi vibraţiile celulelor sunt tulburate de un stil de viaţă rapid şi agresiv, atunci ritmul interior este perturbat. De aceea, apar stări de nervozitate şi de nelinişte.

Muzica, stimul pentru creier

Piesele cu un ritm puternic, specific rock-ului, sunt potrivite persoanelor energice, pentru că le ajută să se concentreze şi le induce o stare de bine. Pe de altă parte, persoanelor calme li se potriveşte o muzică lentă, care le aduce o stare de linişte interioară şi, în acelaşi timp, o dispoziţie bună.

Mai citeşte şi:

Învaţă un instrument muzical? Iată cum îl va ajuta pe viitor

Muzica poate avea aceleaşi efecte ca şi sexul

Schimbă starea de spirit

Cu ajutorul melodiilor îţi poţi schimba şi starea de spirit. Dacă asculţi o melodie tristă, iar tu nu ai o stare plăcută, acest fapt îţi poate adânci depresia. În schimb, dacă o persoană tristă ascultă o melodie veselă, starea ei psihică se va îmbunătăţi, spun psihologii. Iar nivelul de optimism al persoanei care ascultă o melodie pozitivă creşte.

Meloterapia scade tensiunea

Potrivit unor cercetări recente, muzica are şi alte beneficii pentru sănătate: scade tensiunea arterială, reduce riscul de accident vascular cerebral şi ajută chiar şi la creşterea imunităţii.

Recomandată şi femeilor însărcinate

Potrivit unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii, gravidele care ascultă muzică în timpul travaliului au nevoie de doze cu până la 50% mai mici de calmante. Totodată, persoanele care ascultă muzică după ce au suferit o intervenţie chirurgicală se vor recupera mai uşor decât cei care nu recurg la această metodă de tratament.