Surplusul de kilograme nu creşte doar riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare sau a diabetului, ci şi a maladiei cancer, atenţionează oamenii de ştiinţă.

Mai exact, femeile care suferă de obezitate sunt cu 40% mai predispuse să fie diagnosticate cu cancer de-a lungul vieţii (intestinal, mamar, uterin, de rinichi, pancreatic şi de esofag).

În urma unei cercetări, la care au participat 1.000 de femei care sufereau de obezitate şi 1.000 de femei care aveau o greutate normală, oamenii de ştiinţă au observat că participantele care aveau probleme cu greutatea erau şi cele care aveau un risc mai ridicat să fie diagnosticate cu cancer de sân sau de col uterin.

De asemenea, rezultatele altor studii au evidenţiat legătura dintre obezitate şi predispoziţia către cancer în cazul femeilor.

,,Nu e uşor să slăbim, dar dacă vedem care este impactul acestei schimbări de greutatea asupra sănătăţii lucrurile se modifică. Pe lângă activitatea fizică din care trebuie să facem un obicei, alimentaţia joacă un rol mai mult decât important când vine vorba de pierderea kilogramelor sau de menţinerea unei greutăţi pentru perioade lungi de timp”, a afirmat Julie Sharp, medic în cadrul Centrului de Cercetări asupra Cancerului din Marea Britanie.

Dacă riscul de cancer se poate reduce prin pierderea kilogramelor în plus, şansele de supravieţuire în cazul acestei afecţiuni sunt mult mai mari dacă persoana diagnosticată este una activă.