Lipsa de vitamina E din organism creşte riscul de apariţie a demenţei, atrag atenţia oamenii de ştiinţă americani.

În schimb, includerea în dietă a alimentelor care conţin cantităţi mari din această vitamină ajută la îmbuntăţirea memoriei, dar şi a puterii de concentrare.

Explicaţia este una simplă: deficienţa de vitamina E poate face ca nutrienţii care asigură sănătatea cerebrală să nu mai ajungă la nivelul creierului, ceea ce face ca celulele cerebrale să nu mai funcţioneze la capacitate normală.

Specialiştii susţin că putem evita deficienţa de această vitamină dacă includem în alimentaţie uleiuri, cum este cel de măsline, migdale, avocado şi seminţe de floarea-soarelui.

Şi rezultatele altor studii anterioare au arătat că există o legătură între lipsa de vitamina E din organism şi predispoziţia pentru Alzheimer.

,,Vitamina E este necesară cu atât mai mult cu cât poate preveni deteriorarea celulelor de la nivelul creierului. Nu poţi construi o casă fără materialele necesare – aşa este cu şi cu vitamina E, fără ea sănătatea creierului nu poate fi menţinută”, a afirmat Maret Traber, profesor la Universitatea de Stat din Oregon, SUA.

Concluziile cerctării au fost publicate în ,,Journal of Lipid Research”.