Inclus în alimentaţie, uleiul de măsline aduce beneficii sănătăţii oaselor, susţin cercetătorii de la Universitatea din Madrid, Spania.

În urma unui studiu care s-a desfăşurat timp de doi ani, specialiştii au descoperit că persoanele care consumă ulei de măsline au un nivel mai ridicat de osteocalcin, unul dintre markeri sănătăţii oaselor.

Concluzia este susţinută şi de celelalte studii care au arătat că dieta mediteraneeană, care include uleiul de măsline, scade riscul de apariţie a osteoporozei.

În paralel, o altă cercetare realizată de oamenii de ştiinţă din Atena a arătat că dieta bogată în ulei de măsline, dar care să conţină şi cantităţi mici de carnea roşie este asociată cu o densitate osoasă bună în cazul femeilor.

,,Antioxidanţii din uleiul de măsline sunt cei care ajută la prevenirea problemelor osoase. Dacă persoana consumă frecvent ulei de măsline, nivelul de osteocalcin din organism este unul în limite normale, ceea ce reduce şi riscul de afecţiuni ale sistemului osos”, au afirmat oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Madrid.