Ascultarea muzicii clasice nu te ajută doar să te linişteşti, ci îmbunătăţeşte procesul de învăţare şi memoria, potrivit rezultatelor unui studiu recent.

În urma mai multor analize, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Helsinki, Finlanda, au ajuns la concluzia că ascultarea acestui tip de muzică îmbunătăţeşte activitatea genelor care sunt implicate în secretarea hormonului dopamină (reglează starea de spirit şi emoţiile), în neurotransmisia sinaptică, în procesul de învăţare şi de memorare.

De asemenea, specialiştii spun că muzica clasică aduce beneficii şi în cazul genei care este responsabilă de boala Parkinson.

În cadrul cercetării, participanţii au fost puşi să asculte muzică de Mozart, timp în care le-a fost analizată şi activitatea genelor implicate în producerea dopaminei şi a procesului de memorare.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că acest tip de muzică aduce beneficii în cazul învăţatului, îmbunătăţeşte memoria şi aduce beneficii persoanelor care suferă de Parkinson.

,,Efectele pozitive ale muzicii clasice sunt mult mai evidente în cazul persoanelor care au mai ascultat acest tip de muzică şi înainte. Important este ca această descoperire să fie folosită pe viitor pe post de terapie pentru a ajuta persoanele care studiază sau cele care suferă de Parkinson”, a afirmat Irma Jarvela, cercetător şef la Universitatea din Helsinki.