Deşi multe persoane consideră că fumatul este o bună modalitate prin care se calmează şi prin care îşi menţin greutatea, oamenii de ştiinţă spun că aceste concluzii nu sunt tocmai adevărate.

Renunţarea la fumat nu numai că scade riscul de deces cauzat de probleme pulmonare sau respiratorii, ci îmbunătăţeşte fertilitatea şi face ca persoana să fie mai energică.

Pentru a vedea care sunt efectele care apar după ce persoana renunţă la acest viciu, cercetătorii au analizat comportamentul şi starea de sănătate a mai multor persoane care s-au lăsat de fumat.

Astfel, rezultatele obţinute la finalul studiului au arătat că persoanele nu numai că nu au câştigat în greutate după ce au renunţat la ţigări, ci erau mai calme.

,,Deşi multe persoane consideră că fumatul este o bună modalitate prin care îţi menţii greutatea, rezultatele mai multor studii au arătat că acest viciu creşte şansele de acumulare a grăsimii în zona abdominală, dar şi de a face alegeri alimentare nesănătoase”, a afirmat terapeutul Lucy McCrickard, specializat pe dependenţe.

După realizarea studiului, specialiştii au observat că persoanele care renunţă la fumat au un risc cu 60-70% mai scăzut de a suferi de depresie sau de anxietate, spre deosebire de cele care încă au acest viciu.