Femeile care iau anticoncepţionale pot suferi de scleroză multiplă, atrag atenţia cercetătorii americani, care au făcut un studiu în acest sens. Scleroza multiplă este o boală care afectează sistemul nervos.

Concluziile studiului, care au fost prezentate în cadrul Academiei Americane de Neurologie Philadelphia, SUA, indică un pericol neaşteptat venit din partea pilulelor contraceptive.

Cercetările oamenilor de ştiinţă americani au scos la iveală un risc de până la 50% de a suferi de scleroză multiplă la femeile care se protejează de sarcinile nedorite cu anticoncepţionale.

În plus, s-a mai descoperit în studiul făcut de specialiştii americani că şi tinerele care se luptă cu kilogramele în exces au un risc crescut de a dezvolta afecţiunea de tip neurologic.


Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

Pilulele, ineficiente la grăsuţe

Pilulele contraceptive cresc riscul de depresie

Contraceptivele noi, mai periculoase decât cele noi


Explicaţia ar putea veni din faptul că la femeile obeze nivelul de hormoni este mai mare, pentru a putea regla apetitul.

Surprinzător este că analizele anterioare pe acest subiect au demonstrat exact contrariul. Mai precis, studiile sugerau că pilulele contraceptive puteau reduce riscul de scleroză multiplă sau puteau amâna şi stopa dezvoltarea bolii.