Află ce impact pozitiv poate avea alăptatul

1 2 jpg jpeg

Din studiile efectuate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Tel Aviv, coordonaţi de Aviva Mimouni-Bloch, alăptatul poate reduce riscul ca cel mic să sufere de ADHD, afecţiune care se manifestă prin hiperactivitate şi deficit de atenţie.

Experţii îi avertizează pe părinţi că bebeluşii care nu sunt hrăniţi cu lapte matern pot fi de până la trei ori mai predispuşi să sufere de ADHD.

Se ştie despre laptele matern că influenţează dezvoltarea sănătoasă a copilului şi contribuie la evoluţia cerebrală şi are un efect pozitiv asupra inteligenţei.

Ultimele cercetări în domeniu arată că bebeluşii hrăniţi cu biberonul începând cu vârsta de 3 luni sunt mai susceptibili să aibă probleme cu impulsivitatea şi concentrarea.

Experimentul a mai scos la iveală că cei mici, care au diagnostic de ADHD, au fost alăptaţi o perioadă mai scurtă de timp, de câteva luni.

Impactul pozitiv pe care-l are alăptarea asupra sănătăţii copilului poate fi datorat laptelui matern în sine, deoarece formează o legătură între mamă şi copil, de asemenea influenţează şi alţi factori, de natură biologică şi psihologică.

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că persoanele cu ADHD întâmpină dificultăţi de învăţare şi pot avea şi alte probleme, cum sunt tulburările de somn.