Persoanele care consumă regulat alimente picante au şanse să trăiască mai mult. Un nou studiu publicat în British Medical Journal arată că persoanele care mănâncă în fiecare zi câte un ardei picant reduc riscul de mortalitate cu 14%, faţă de cei care nu au un astfel de obicei.

Riscul de mortalitate scade cu până la 10% şi în cazul celor care consumă mâncăruri picante o dată sau de două ori pe săptămână scade cu până la 10%, faţă de cei care nu au acest obicei.

Se pare că unele substanţe active conţinute de ardeiul iute, ca de exemplu capsaicina, are efecte antiobezitate şi are rol antiinflmator. Totodată, alimentele picante luptă şi împotriva cancerului.

Ardeiul iute are şi acţiune antiseptică, dar şi de stimulant al secreţiilor gastrice, ceea ce înseamnă că ajută la o bună digestie.

Acesta ajută la reducerea colesterolului rău din sânge şi pune sângele în mişcare. Consumul des de ardei iute previne bolile de inimă, precum atacul de cord, dar oferă protecţie şi împotriva accidentului vascular cdrebral.

Fiind o sursă importantă de vitaminele A şi C, care luptă eficient împotriva infecţiilor şi viruşilor, ardeiul iute este foarte bun stimulent pentru imunitate.