Sertarul în care se ţin salata şi celelalte legume poate conţine bacterii care depăşesc chiar şi de 750 limita de siguranţă, se arată într-o cercetare recentă.

După ce au analizat probe din mai mult de 30 de frigidere, rezultatele au arătat că se găsesc în medie 7.850 de bacterii pe centimetrul pătrat în frigider, în timp ce recomandările Comisiei Europene nu ar trebui să depăşescă limita de 10 bacterii pe centrimetrul pătrat.

,,Scopul frigiderului este de a păstra în condiţii de siguranţă alimentele pe care urmează să le consumăm şi să minimizăm riscurile de apariţie a bacteriilor sau mucegaiurilor. Curăţarea regulată a frigiderului şi temperaturile scăzute vor împiedica într-o anumită măsură dezvoltarea coloniilor de bacterii”, a precizat Paul McDonnell, membru ,,Microban Europa”, din Staffordshire, Anglia.

Chiar dacă unele persoane scot alimentele şi curăţă regulat frigiderul, specialiştii de la ,,Microban Europa” susţin că nu este îndeajuns.

Sertarul unde sunt depozitate legumele trebuie spălat şi clătit mai des decât restul suprafeţelor din frigider.