Eforturile fizice precum jogging-ul ar trebui evitate de femei cu o săptămână înainte de apariţia ciclului menstrual.

În cazul femeilor, sensibilitatea genunchilor are legătură cu schimbările hormonale lunare, se arată într-o cercetare recentă. Cu o săptămână înainte de ciclul menstrual, femeile nu ar trebui să alerge, deoarece în acest interval, genunchii lor sunt mai sensibili, este concluzia unei cercetări realizate de o echipă de specialişti de la Universitatea Texas-Austin şi Carolina de Nord, SUA.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că fibrele nervoase din jurul muşchilor de la nivelul genunchiului sunt mai sensibile cu o săptămână înaintea ciclului menstrual. Acest lucru afectează stabilitatea articulaţiilor, ceea ce înseamnă un pericol mai mare de accidentare.

Această sensibilitate ar putea explica şi de ce femeile suferă mai multe accidentări decât bărbaţii. De asemenea, studiile recente au arătat şi că femeile sunt mai expuse rupturii de ligamente şi durerii cronice dacă fac eforturi fizice în acest interval.

O altă cercetare a arătat că genunchii femeilor sunt mai sensibili şi în timpul menstruaţiei. În această perioadă, ele se pot accidenta mai des chiar şi dacă fac fandări.Un alt studiu a arătat că administrarea pilulelor contraceptive are efect protector faţă de genunchi.