Hormonii influenţează în mare măsură dorinţa erotică a femeilor, iar în perioada ovulaţiei au cele mai multe fantezii sexuale, arată un studiu recent.

În perioada ferilă, femeile exeprimentează mai multe fantezii sexuale decât în restul lunii, au descoperit oemenii de ştiinţă de la Universitatea din Lethbridge, Alberta (Canada).

Cercetătoarea Samantha Dawson şi echipa ei au inclus în această cercetare 27 de femei heterosexuale cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, care nu erau într-o relaţie şi care nu luau anticoncepţionale. Timp de o lună, participantele la studiu au scris zilnic într-un jurnal despre fanteziile lor sexuale. Pentru a afla ziua exactă a ovulaţiei, femeile au făcut un test de fertilitate.

În medie, femeile au avut 0,77 fantezii sexuale în zilele obişnuie. Însă în cele trei zile din preajma ovulaţiei, ele au avut 1,3 fantezii erotice.

Concluziile acestui studiu contrazic rezultatele anterioare, care arătau că femeile au fantezii doar o dată pe săptămână.

De asemenea, s-a observat şi că femeile au fost mai mult atente la aspectul emoţional al dorinţelor erotice, şi nu pe cel vizual, caracteristică a bărbaţilor.