Afecţiuni care pot fi confundate cu depresia

1 2 jpg jpeg

Experţii atrag atenţia că numărul persoanelor afectate de depresie este din ce în ce mai mare. Cercetătorii au sublinit de altfel că o mare parte din cazurile de depresie sunt reprezentate de alte afecţiuni ce au fost diagnosticate în mod eronat. Potrivit unui studiu publicat de expandedconsciousness.com, specialiştii pun corect diagnosticul de depresia în doar 47,3% din cazuri.

Bipolaritatea femeilor confundată adesea cu depresie

Această afecţiune cunoscută şi sub numele de psihoză maniaco-depresivă, este adesea confundată cu depresia. Chiar dacă simptomele lor seamănă foarte tare, persoanele care suferă de bipolaritate alternează episoadele depresive cu cele de exaltare. Astfel sunt momente în care sunt pline de speranţă, de încredere în ele ca mai apoi la pol opus starea lor să se transforme în tristeţea covârşitoare, lipsită de orice chef de viaţă şi chiar tendinţele sinucigaşe care apar în perioadele de depresie.

Conform rezultatelor studiului desfăşurat de către jurnaliştii de la The British Journal of Psychiatry, aceştia afirmă că aproximativ 22% dintre tulburările bipolare primesc diagnosticul de depresie.

Sindromul de oboseală cronică

Când eşti epuizat, buna ta dispoziţie dispare ca prin minune. Oboseala cronică se caracterizează prin imposibilitatea de a te concentra, dureri de muşchi, tulburări de somn, simptome care te duc automat cu gândul la depresie.

În acest caz, pericolul unei interpretări greşite este şi mai mare, potrivit unui studiu desfăşurat de US National Library of Medicine, cercetătorii au ajuns la concluzia că aproximativ 80% dintre pacienţii cu sindrom de oboseală cronică sunt trataţi împotriva depresiei.

Află care sunt simptomele oboselii cronice AICI

Hipertiroidismul presupune o sensibilitate aparte

Chiar dacă nu te-ai gândit foarte mult la ea, tiroida este totuşi extrem de importantă pentru buna funcţionare a organismului. Disfuncţiile sale vor provoca adevărate catastrofe în organism, astfel că în acest caz depresia este unul dintre indiciile că suferi de o afecţiune a acestei glande. Oboseala, dificultatea de concentrare şi tristeţea ar trebui să te trimită imediat la medic, mai ales că hipertiroidismul presupune o sensibilitate aparte la temperaturile scăzute, problemă care nu are nici o legătură cu depresia.

Află ce simptome îţi semnalează dereglări la nivelul tiroidei AICI

Diabetul, boala societăţii

Se aseamănă cu depresia, mai ales din cauza faptului că în ambele cazuri te confrunţi cu scăderea în greutate, iritabilitate şi oboseală.

Se întâmplă adesea ca un diabetic să fie tratat de depresie, vinovat fiind efectul stresului la nivelul organismului afectat de diabet similar cu cel întâlnit în cazul depresiei.

Cel mai bine este să apelezi la examenul sângelui şi a urinei pentru a te convinge de ce afecţiune este cuprins organismul tău.