După ce au efectuat mai multe studii, oamenii de ştiinţă au descoperit că afecţiunea mamei poate fi de ajutor în tratarea tulburărilor de dezvoltare, precum autismul, conform unui studiu recent.

Cercetările au arătat că femeile care au un nivel crescut de oxitocină, hormon produs de creier, sunt mult mai afectuoase faţă de copiii lor.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Bar-Ilan, din Israel, speră ca aceste descoperiri să ajute la dezvoltarea unui tratament pentru unele afecţiuni, precum autismul sau schizofrenia.

În paralel, cercetărorul Paul Zak, de la Universitatea Claremont, din California (SUA), a împărţit doze de placebo, dar şi care conţineau oxitocină unor voluntari. Cei care au primit dozele cu hormonul oxitocină erau mult mai atenţi şi mai afectuoşi cu cei din jurul lor.

,,Ceea ce este cu adevărat uimitor este că oxitocina poate rupe barierele sociale normale, însă poate ajuta şi în cazul tulburărilor, cum este autismul”, a afirmat Michael Platt, conducătorul studiului, de la Universitatea Duke, din Durham, Carolina de Nord (SUA).