ADRIBLASTINĂ RD , pulbere liofilizată
doxorubicinum

Indicaţii: Adriblastina a fost folosită cu succes pentru regresia diverselor maladii neoplazice cum ar fi: carcinoamele de sân, de plămân, de vezică, de tiroidă, de ovar; osteosarcoame şi sarcoame ale ţesuturilor moi, limfoame Hodgkin şi non-Hodgkin, neuroblastoame, tumoare Wilms, leucemii acute limfoblastice, leucemii acute mieloblastice.

Contraindicaţii: Tratamentul cu Adriblastină este contraindicat la pacienţii prezentând mielosupresie indusă de chimioterapie sau radioterapie anterioară, precum şi la pacienţii deja trataţi cu dozele cumulative recomandate de Adriblastina sau de Daunoblastină.

Dozare şi mod de administrare: : Cale intravenoasă: Ca agent unic antineoplazic doza de Adriblastină recomandată la adult este de 60-75 mg/m2 de suprafaţă corporală şi va fi administrată prin injecţie intravenoasă la intervale de trei săptămâni în funcţie de rezervele măduvei osoase. Doza inferioară (60 mg/m2) este recomandată la pacienţii care din cauza vârstei avansate, a terapiilor precedente sau a infiltraţiilor neoplazice medulare au o rezervă medulară inadecvată.
Reacţii adverse: Cale intravenoasă: Cele două reacţii adverse mai importante sunt: mielosupresia şi cardiotoxicitatea (a se vedea "Precauţii"). Alopecia reprezintă reacţia adversă cea mai frecventă şi apare în aproximativ 85% din cazurile tratate. La bărbaţi este acompaniată de oprirea creşterii bărbii, reversibilă la sfârşitul tratamentului.