Administrarea corectă a preparatelor naturale pentru imunitate

1 2 jpg jpeg

Raspunsul categoric in cazul ambelor intrebari este DA! Trebuie sa lamurim insa anumite aspecte:- - imunizarea cu ajutorul plantelor nu este acelasi lucru cu vaccinarea! Plantele, preparatele homeopate si cele gemoterapice cresc imunitatea nespecifica a organismului, adica capacitatea lui de aparare in lupta cu diferiti microbi sau toxine.

Exista nenumarate studii clinice care arata ca aceste terapii naturale imunostimulatoare si imunomodulatoare reduc semnificativ riscul de a contracta o infectie respiratorie, scurteaza durata acesteia si diminueaza simtomatologia, previn instalarea complicatiilor. In aceasta categorie intra echinaceea, astragalus, ginseng, ulei chimen negru, macese, produsele apicole (miere, propolis, laptisor matca, polen, pastura);

- preparatele pentru imunizare nu trebuie administrate la intamplare, tratamentul trebuie strict individualizat si supravegheat de un medic fitoterapeut. Nu este recomandabil sa luati terapii pentru imunizare la sfatul vanzatorilor de produse naturiste sau a „cunoscatorilor” de pe net.

Sa nu uitam ca plantele au efecte terapeutice, dar si reactii adverse si contraindicatii. De exemplu, echinaceea, o planta cu proprietati imunostimulatoare certe si puternice, nu trebuie administrata persoanelor ce prezinta diferite alergii, celor cu boli autoimune sau in paralel cu chimioterapia, persoanelor cu TBC si SIDA, in perioada activa.

Citeşte continuarea articolului pe traiestesanatoscusimona.ro